Soltis Lajos Színház  Facebook YouTube Blog Instagram English

Meseajánló


 
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a celldömölki Soltis Lajos Színház aktuális repertoárját.
Színházunk immár 37 éve működik, mindig fiatalos, friss és megújuló lendülettel, óriási szakmai tapasztalattal a háta mögött. Előadásainkkal igyekszünk minden korosztály számára tartalmas szórakozást, kikapcsolódást nyújtani:

Nagysikerű, könnyen szállítható, változatos terekben előadható meseelőadásainkat gyermekeknek, családoknak egyaránt jó szívvel ajánljuk!

Díjazott ifjúsági és felnőtt előadásaink tartalmas, valóban minőségi szórakozást nyújtanak a közönség számára. Színes repertoárunkban kortárs művek éppúgy megtalálhatóak, mint klasszikusok.

Készülő nagyszabású utcaszínházi produkciónkat, az Almagránátot külön is szíves figyelmébe ajánljuk! A szabadtéri látványos előadás a nyári, kora őszi rendezvényekre tökéletes választás. A produkció a mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet dolgozza fel humoros, mindenki számára könnyen érthető formában, interakcióra lépve a közönséggel, bevonva őket a teremtés meséjébe.

Áraink után kérem, érdeklődjön munkatársainknál!
Országos viszonylatban a legkedvezőbb árakkal dolgozunk, a szakmai színvonalat tekintve a lehető legkedvezőbb az ár-érték arányunk.

Várjuk megkeresését a következő elérhetőségeken:

Laki Mónika, szervező: 06-20/422-17-37
moni.soltis@gmail.com

Nagy Zsuzsi, művészeti titkár: 06-20/362-03-56
nagy.zsuzsi.soltis@gmail.com
Deme Róbert:
NAP, HOLD, CSILLAGOK
székely népmesék alapján
Rendező: Deme Róbert
Korosztály: általános iskolásoknak ajánljuk

Időtartam: 40 perc

Egy székely öregember elindul a hegynek felfelé. Mikor felér megpihen egy nagy fa tövében, ott azonban különös hangokra lesz figyelmes és ijedtében elbújik. Rejtekhelyéről leskelődve földöntúli lények gyülekezésére lesz figyelmes.
Az Ördög, a Boszorkány, a Medve és a Madár mind két világ között megragadt lények, akik az Óriás vezetésével könyörögnek Éj ésanyához, hogy engedje, lelkük visszataláljon helyére. Az embert meglátva nagy haragra gerjednek, aki csak úgy tudja megmenteni bőrét, hogy mesét ajánl a lelkeknek, hátha azáltal megváltást nyernek kínjaikból...
A produkció autentikus székely népdalokra és szöveghasználatra épít, mozgásvilága hagyományos erdélyi néptánc, modern táncelemekkel ötvözve.

További részletek...      

Asaya Fujita:
BEKKANKO, A GRIMASZDÉMON
japán mese
Rendező: Benkő Ágnes és B. Péter Pál
Korosztály: 6 éven felülieknek és felnőtteknek

Időtartam: 55 perc

A japán mondák szerint az emberek a démonoktól való félelem miatt járnak a helyes úton. Bekkanko viszont akárhogy igyekszik, képtelen riogatni bárkit is - grimaszszerű arckifejezése mindenkit mosolyra fakaszt, démontársai lekezelően bánnak vele, kiközösítik. Egy nap azonban találkozik egy vak lánnyal, Jukival, akibe első látásra beleszeret.
A felszín alatt rejlő értékek megismeréséről, a félelem szülte előítéletek erejéről és a kirekesztett magányáról szóló klasszikus mesékből gyúrt szívszorító történetet Asaya Fujita 1979-ben állította színpadra.
A Bekkanko olyan egyetemes értékeket állít középpontba, mint a tolerancia és az empátia, általuk pedig a negatív előítéletek leküzdését, a felszín alatti tulajdonságok megismerésének fontosságát hangsúlyozza.

További részletek...         Képgaléria

HANTOCSKA
zenés mű-népmese
Rendező: Fábián Péter, Benkó Bence
Korosztály: általános iskolásoknak

Időtartam: 50 perc

A világ legöregebb embere, Hetedhétország Hatodik Birodalmának uralkodója, Ubul király retteg a haláltól. Mindent megtesz azért, hogy halhatatlanná váljon. Még szeretett kislányát, Turbina hercegnőt is elküldi az Üveghegyen túlra - ahol hemzseg az erdő szörnyűséges fenevadaktól - hogy megszerezze neki a Gyógytévő Csodafüvet, amely halhatatlanná teszi.
Ezalatt a Túlvilágon a Kés Elek Általános Halál és Kaszásképző Szakiskola végzős diákjai záróvizsgára készülnek. A halálpalánták közül – izgulós lyánra - Hantocskára esik a választás, hogy bizonyítsa rátermettségét és átsegítsen valakit a túlvilágra.
Halálország Nagy Könyvébe Ubul király neve van bejegyezve, akinek a mai napon lejár az ideje az élők birodalmában. Hantocska órája már pittyeg is...

További részletek...         

Szálinger Balázs:
RIGÓCSŐR KIRÁLY
zenés mesejáték
Rendező: Ecsedi Erzsébet
Korosztály: óvodásoknak, általános iskolásoknak ajánljuk

Időtartam: 50 perc

Igazi királylányos történet: a durcás királylány beteljesíti sorsát és elnyeri az igaz szerelmet, de ehhez hosszú és tanulságos út vezet. Az ifjú Rigócsőr király furmányos módon tanítja meg a királylánnyal, hogy a bölcsességhez és a megbékélés elnyeréséhez türelmesebbé, szerényebbé, önzetlenebbé kell válnia.

A Shakespeare Makrancos Katájára hajazó történet a mese nyelvén tanítja a gyermekeket örökérvényű igazságokra a durcás királylány viszontagságain keresztül.

További részletek...         Képgaléria

B. Péter Pál:
A LÁTHATATLAN APUKA
mesejáték
Rendező: Benkő Ágnes és B. Péter Pál
Korosztály: előadásunkat minden korosztálynak ajánljuk

Időtartam: 45 perc

A másodikos Lili lázas beteg. Anikó, az anyukája nagyon aggódik miatta, még az orvost is házhoz hívta. Éjszaka aztán furcsa csoda történik... megjelenik Apaci, akit csak Lili lát és leszüreteli a lázrózsákat. Így kezdődik a kislány és a láthatatlan csodalény barátsága...

További részletek...         Képgaléria

Kolozsi Angéla:
AMIKA CUKRÁSZDÁJA
mesejáték

"Amika, amióta csak az eszét tudta, nagyon-nagyon vágyott egy cukrászdára. Álma valóra is vált – méghozzá hét alkalommal élete során. De minden egyes alkalommal rövid időn belül be kellett zárnia a cukrászdáját, és továbbköltöznie: nagyvárosból, kisvárosba, kisvárosból nagyközségbe, nagyközségből pedig kicsibe, hogy ott új életet kezdve új reményekkel telve új cukrászdát nyithasson - amit rövid időn belül újra bezárhat. Mert Amika cukrászdája túl különleges volt!"
Hetedik kudarca után egy véletlen folytán elvetődött Éppen-Ez községbe, ahol hamarosan megnyitotta a Furi Cukit, ámlegnagyobb bánatára az ottlakóknak sem ízlett a rukkolával díszített nadragulyaszószos vietnámi tök. Amika éppen a könnycseppjeivel áztatná el vadonatúj cukrászdáját és vele együtt az összes, sóskalében tálalt uborkadzsemmel töltött lúdlábtortáját, amikoris egy különleges fordulat történik; egy színes esernyőbe kapaszkodó furcsa figura pottyan a mesekönyv fehér lapjai közé. Vajon honnan jött, hová megy és egyáltalán látta e valaki???
Egyedi látványvilággal és sok zenével színesítve Kolozsi Angéla meséje elrepít minket oda, ahol álmodnunk, szeretnünk és változnunk szinte kötelező.

Gimesi Dóra:
GABI ÉS A REPÜLŐ NAGYPAPA
mesejáték
Rendező: Benkő Ágnes
Korosztály: óvodásoknak, általános iskolásoknak ajánljuk

45 perc

A generációs szakadék korunkban tán nagyobb, mint korábban bármikor. Nemcsak a több generációs együtt élés háttérbe szorulása, hanem a nagyszülők és az unokák által megismert világ különbözősége miatt is.
Gabi elmegy az idősek otthonába és megkéri az első útjába akadó öreget, hogy legyen a nagypapája. Ezzel kezdetét veszi a világ elől elzárkózó, mogorva öregúr és a vagány Gabi barátsága. Gabi kitartásának és a közös kalandoknak köszönhetően végül igazi világbajnok nagypapa válik az öregből.

Előadásunk célja, hogy megkönnyítse a nagyszülőktől külön élő gyermekeknek a szeretetteljes kapcsolat kialakítását, mesés formában ismerjék meg a másik oldal nehézségeit, félelmeit.

További részletek...         


Elérhetőségek

Soltis Lajos Színház
Celldömölk, Dr. Géfin tér 1.
Kamaraszínház:
Celldömölk, Koptik Odó u. 2.
Telefon: 06-20-335-17-65
E-mail: soltisszinhaz@cellkabel.hu