Soltis Lajos Színház  Facebook YouTube Instagram English

10. SLOSzT III.

Írta: nézőművész


Bora Levente rajongó lettem. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen csoport - Bora Levente rajongói kör - de nem is célom divatból, vagy bármilyen megfontolásból kinyilvánítani a valahova tartozásomat. Döntésemet tudatosan, érzelmi alapon hoztam meg. Színházba is e megfontolásból járok. Éppen úgy, mint egy erős cukorfüggő látogatja a cukrászdákat. A színháztól én speciel azt várom, hogy elöntsenek az érzelmek, ahogy a cukrászdalátogató vérét önti el az édes, jóleső telítettség. Persze mint minden hasonlat, úgy ez is sántít, hiszen nem valami egészségtelen szarra vagyok életmódilag rákattanva, hanem nagyon is fitness, lélek-karbantartó program felhasználója vagyok. 
Évek óta. Tehát tapasztalt fogyasztóként nem lehet átverni. Felismerem, szagáról megismerem, hogy ki milyen indíttatásból kerül elém a színpadra. Az őszinte szereplésvágyból rivaldafénybe röppenő tétova szárnyas lényektől kezdve, az önismeret tudatában hangosan berregő nagyobb bogarakon keresztül, a hímporát eltökélten adakozó pillangókig. 
(A metafora a gyengém)
Bocsánat, ha emögé rejtem őszinte elismerésemet, amire nehéz szavakat találnom. 
Na, jó, akkor vegyük sorra tényszerűen tehát az Akváriumot, mint produkciót!
A fickó tud énekelni. Pipa. 
Ötletarzenálja a kellékek kiaknázásában szerintem rohadtul irigylésig menően pazar. Pipa. 
Fölös mozgás, vakkantás: nulla. Pipa. 
Eléri, hogy úgy üljek ott, mint egy óvodás - kitágult pupillákkal, nedves szempillákkal - aki először hall életében esti mesét. Pipa, pipa, pipa.     
Ja, és mit értettem pár sorral feljebb adakozó alatt? Azt a művészt, aki nekünk adja magát szőröstül-bőröstül. Aki magát tárja fel, megmutatva, hogy így is lehet magunkról beszélni, sőt így érdemes. Így nem töpörítem jól bevált kamu témává önmagam, és ez számomra az igazi színház. A nyilvános, varázslatos kukkolda, ahol mások és saját titkaiba leshetnek bele az emberek - egymás köhécselését, kacaját, sóhaját hallva.
De ahol mégis nyájasan beborít minket a nézőtéri sötét. 
Csak annyi történt, hogy valaki kiállt közülünk a fénybe. 
Köszönöm, Levente!Vissza a blog főoldalhoz

Elérhetőségek

Soltis Lajos Színház
Celldömölk, Dr. Géfin tér 1.
Kamaraszínház:
Celldömölk, Koptik Odó u. 2.
Telefon: 06-20-335-17-65
E-mail: soltisszinhaz@cellkabel.hu