Soltis Lajos Színház  Facebook YouTube Instagram English

Vásári komédiák

Rendezte: Nagy Gábor

Korosztály: Kamaszoknak, szüleiknek, s mindenki másnak


A darab tartalma:

Színházunk egyik hagyományos, emblematikus előadása a Vásári komédiák, ami immár másfél évtizede van műsoron, folyamatosan változó szereplőkkel, megújuló, és cserélődő darabokkal. A középkor álszentséget és kicsinyességet kifigurázó pajzán játékmódját jelenleg 5 produkció képviseli műsorunkban. Az öt előadás külön-külön, és egy műsorszámban - zenés keretjátékkal - is megállja a helyét minden színpadon, vagy bármely tiszta, viszonylag sík terepen, akár fesztiválok, vásárok forgatagának közepén is. Jellemzőjük a harsányság, energikusság, frissesség, a nyelvismeret nélkül is érthető helyzetkomikumok és az akrobatikus verekedések-veszekedések.


JELENLEG JÁTSZOTT VÁSÁRI KOMÉDIÁINK:

A csodabalzsamárus mondókája
Egy messziről jött, sok országot megjárt világhírű kuruzsló meséli el csodálatos utazásait és ajánlja magát mindenféle baj gyógyítására.
Gyógyírt találhat nála mindenféle bajára.

A lónak vélt menyasszony
Vince gazda két vendéget is vár egy napon, egyik lovat venne, a másik boldogságot. Megérzésében bízva köszönti az első vendégét, akit lócsiszárnak vél. Ajánlgatja neki lovát, amitől a lánykérőbe jött deák feldühödik és elrohan.
A lócsiszár is jön a portékát meggusztálni, azonban csak Fruzsinát, Vince lányát találja otthon, aki épp nagy magányában a kancsóba rejtett piros nektárt kóstolgatja. Na, több se kell a lócsiszárnak ajánlatot tesz a lóra, Fruzsina persze magára veszi s kezdetét veszi a hadd el hadd.
Párját végül ki-ki meglelé a nagy kavarodásban.

A pór a fia, meg az oskolamester
egyik legrégebbi, folyamatosan életben tartott darabunk a társadalmi osztályok közötti át(nem)járhatóságról szól.

A varga meg a vargáné
a házasélet és az iszákosság közti mélyen feszülő ellentétet bontja ki meglehetősen groteszk módon.

Képek az előadásból ...

Vissza az előző oldalra

Elérhetőségek

Soltis Lajos Színház
Celldömölk, Dr. Géfin tér 1.
Kamaraszínház:
Celldömölk, Koptik Odó u. 2.
Telefon: 06-20-335-17-65
E-mail: soltisszinhaz@cellkabel.hu